Engineering

Onze ingenieurs houden van een uitdaging. Onze engineering-afdeling stelt een constructiedossier samen waarin de oplossing op maat voor uw staalconstructie tot in de puntjes beschreven staat.

Gedreven vakkennis en stalen zenuwen

Almex investeert continu in de nieuwste technieken én in medewerkers met een gedreven vakkennis en stalen zenuwen… Met de hulp van gerobotiseerde 3D-meettechnologie zetten we de plannen van de klant om in gedetailleerde werkhuistekeningen. Hoe moeilijker een klus, hoe groter de uitdaging!

Neem vrijblijvend contact op om samen te bekijken hoe wij u kunnen helpen.

Onze ingenieurs volgen uw project op in verschillende stappen:

 1. Bespreking en opmeting
  We voeren gedetailleerde gesprekken zodat we goed weten wat u nodig heeft. We komen ter plaatse op de werf om alles zorgvuldig op te meten.

 2. 3D-model
  De opmetingen verwerken we in een 3D-model zodat u al een goed beeld krijgt van uw stalen constructie.

 3. Oog voor details
  We werken de plannen verder uit en nemen alle constructiedetails mee op in de lay-out.

 4. Finaliseren ontwerp
  In nauw overleg met de klant finaliseren we de plannen en het ontwerp. In deze fase is er veel interactie tussen de opdrachtgever en de ingenieurs van Almex.

 5. Van ontwerp naar constructieplan
  Als het ontwerp helemaal voldoet aan de wensen van de klant zetten we het om in een constructieplan. Zo weten de collega’s van onze productieafdeling waar ze allemaal mee rekening moeten houden.

 6. Opvolgen productie en montage
  Het werk van onze ingenieurs stopt niet op de tekentafel. Zij volgen nauwgezet de productie en de montage van uw stalen constructie(s) en uw volledig project op.